AI Chatbot Nova - mobilna pomočnica za pisanje z umetno inteligenco

 

Čas je, da spregovorimo tudi o mobilnih aplikacijah z umetno inteligenco. Pojav umetne inteligence je namreč prinesel številne prednosti, od izboljšanja učinkovitosti in natančnosti pri izvajanju delovnih nalog do izboljšanja uporabniške izkušnje. Zato tokrat izpostavljam klepetalni robot Nova, ki ga poganjajo ChatGPT & GPT-4 in GPT-4o in ki hitro pridobiva na priljubljenosti. Nova AI Chatbot je združljiv klepetalni robot ChatGPT 4o , ki omogoča dostop do najnovejše tehnologije AI klepetanja iz OpenAI v uporabniku prijaznem načinu. Trenutno je Nova edina aplikacija za več platform ChatGPT 4o & Gemini in uporablja najnovejšo tehnologijo ChatGPT. Hvalevredna je tudi informacija, da podpira več kot 140 jezikov.

Nova ima storitev AI Assistant, kar pomeni, da omogoča dostop do osebnega AI pomočnika za vse vrste pisnih projektov. Prav tako ima vgrajen generator AI Writer, s katerim lahko ustvarjate različna besedila tako v zasebne kot strokovne namene. Če želite besedilo, ki ste ga ustvarili bodisi sami, bodisi z UI, Nova ponuja tudi lektorsko pomoč, in sicer pomočnik / lektor analizira vaše pisno delo in ponudi predloge za pomoč pri ustvarjanju dokumentov. Z uporabo Nove lahko ustvarjate tudi slike in sicer lahko izkoristite lastnosti Dall E. Omogoča pa tudi klepet z robotom, ki ustvarja odzive, podobne človeškim, in kar je najpomembneje – med klepetom lahko celo priporoči knjigo za branje. Slabost je le ta, da je podobno kot pri drugih klepetalnikih storitev omejena, za neomejen dostop se morate naročiti.




Dejstvo, da imajo študenti danes dostop do številnih informacij in programske opreme, vključno z lahko dostopnimi orodji, ki ustvarjajo besedila in informacije ter naloge in rešitve za učenje, predstavlja velik izziv ne le za običajne metode učenja, temveč tudi za knjižnice in knjižničarje. Le-ti bi morali kot informacijski strokovnjaki izkoristiti zelo priljubljen pojav klepetalnih robotov, kot je npr. ChatGPT, saj imajo kot ljudje sposobnost bolj kontekstnega razmišljanja in tako lahko sodelujejo pri hibridnih storitvah (npr. referenčni pogovori). Sodelovanje je pomembno predvsem zato, ker je potrebno odgovore / rezultate skrbno preveriti in kritično oceniti, pri tem pa je pomembna ustrezna stopnja informacijske pismenosti. Knjižničarje tako čaka še veliko novih izzivov in osvajanje tehnoloških znanj, prav tako pri uporabi AI orodij ne smemo pozabiti na citiranje, saj konec koncev to ni naše avtorsko delo.

Komentarji

Priljubljene objave