Prenovljena mobilna aplikacija EBSCO

 

EBSCO je v prejšnjem letu posodobil svojo mobilno aplikacijo, in sicer aplikacija omogoča uporabnikom prenos in branje e-knjig brez uporabe Adobe ID. Funkcija je podprta v mobilni aplikaciji, ki je na voljo za oba operacijska sistema, iOS in Android. Vendar je treba omeniti, da je za prenos in branje e-knjig v mobilni aplikaciji zahtevana prijava s svojim osebnim uporabniškim računom. Tudi če se prijavimo z institucionalnimi poverilnicami, aplikacija predlaga prijavo z osebnim računom (izjema so e-knjige, ki so na voljo brez omejitev DRM).


Ko smo prijavljeni, lahko knjigo naložimo, in sicer jo lahko beremo v offline (shranjeno v napravi) ali online načinu. Ko je knjiga naložena, lahko nastavimo časovni okvir za izposojo / branje posamezne e-knjige, npr. 2 dni. Priročna funkcija prenovljene EBSCO mobilne aplikacije je tudi možnost opozarjanja na dostopnost e-knjige, in sicer če naša institucija ne omogoča dostopa do določene e-knjige, lahko ta naslov všečkamo, in ga preberemo v aplikaciji, ko smo v online načinu in imamo dostop s spleta.    

                                                                



Aplikacija je uporabniško prijazna in omogoča tudi označevanje besedila ter dodajanje elektronskih knjižnih kazal, ki nas spomnijo, na katerem mestu smo ostali pri zadnjem branju e-knjige. Označen tekst lahko poljubno delimo. Prav tako je jezik aplikacije sinhroniziran z jezikom naprave, na kateri uporabljamo mobilno aplikacijo. Ena izmed pomanjkljivosti aplikacije je le, da ni sinhronizirana z namizno aplikacijo, kar pomeni, da je naša dejavnost zabeležena le v aplikaciji. Vendar razvijalci že načrtujejo izboljšave funkcionalnosti mobilne aplikacije in sicer med drugim možnost prenosa poglavij, citiranja, skupne rabe, tiskanja, pošiljanja po e-pošti in možnost dodajanja opomb v e-knjige.

                                                            



Vsekakor je aplikacija že zdaj uporabna za dostop in branje e-knjig, potrebno je le še ozavestiti uporabnike, ki jim ni odveč branje na mobilnih napravah.

Komentarji

Priljubljene objave